Fra den norske fjordlandskab til de smukke fiskehuse på Island – i Norden findes et utal af spændende kultur- og historiske monumenter. Er du klar til opdage det bedste af det nordiske lande har at tilbyde?

Udforsk de forskellige monumenter der strejfer hele Norden ved at rejse rundt og se de unikke arkitektur- og landskabsmæssige omgivelser. Tag et smut til Island og oplev landet, som indvandrerne gjorde det for over 1.000 år siden med et besøg i den gamle Havnar vikingeborg. I Norge vil du blive fortryllet af det berømte Nærøyfjorden dets uspolerede landskaber, som er helt exceptionelt smukke. På Svalbard ligger Europas nordligste aristokratiske residens, som er verdens ældste velbevarede træbygning stadig opretstående. Og slut turen af med et besøg til Kongehuset i Stockholm hvor du kan se Drottningholm slottet familien har beboet siden midten af det 17. århundrede.

Disse monumenter er bare en lille del af de fantastiske historiske monumenter der findes spredt rundt om i hele Norden; prøv også at besøge de gamle bysamfund på Færøerne, kirkerne i Danmark og ikoniske steder på Grønland. Udforsk den magisk nordiske kultur; spankuler rundt og oplev de historiske omgivelser og deres skrøbelige smukhed for evigt!

Kulturarven er ofte synliggjort i fortidens monumenter. Gennem de forskellige monumenter kan man lære om vores fortid og få et bedre indblik i fortidens kulturer. Den nordiske kulturelle arv er tom for unikke og spændende monumenter, som alle har deres egne historier at fortælle.

Island, Danmark, Norge, Finland, Sverige og Grønland har alle hver deres specifikke monumenter fra barokken, gotikken og forhistorien. Et af de mest berømte monumenter er Island’s Thingvellir Nationalpark som er en af de største turistattraktioner på Island.

Første Thingvellir blev skabt i år 930 og er en del af islandsk kulturarv. Dette imponerende landskab blev brugt som debatforum og det første parlament blev formelt grundlagt her tilbage i år 930. I Thingvellir foregik domsfyldninger som kunne omfatte offentlig henrettelse af kriminelle.

Norge har et antal interessante monumenter fra middelalderen såsom Nidarosdomen i Trondheim som blev opført i løbet af 1100-tallet som Sveriges største kirke af sin slags.

Den norske stavkirke er et andet interessant middelaldersk struktur som datoer til 1000-tallet. Fra denne tid og fremefter kan man finde adskillige ruiner af stavkirker rundt omkring Norge den dag i dag.

Finland byder på Den evangelisk lutherske folkekirken som blev bygget mellem årene 1220-1239. Dette oprindelig bjergbudskab indeholder vigtige elementer fra alle Episkopalkirkers organisatoriske struktur og imponerende interiør design med detaljerede malerier og smukke mosaictage.

Sveriges monumentale fortsættelse er Vadstena kloster i Östergöthland som daterer sig tilbage til 1400-tallet. Det er berømt for sine stenalters helgenportraiturer, træskulpturer fra renæssancen og enkerum for det gamle danske kongehusagtige fapilie Erikssonarummet .

Eftersom Grønland består af store dele isolerede landskaber har mange mennesker tendens til at glemme at Grønland selv har specielle monumenter samt historiske polynesiske ruiner. Et eksempel på dette er det polynesiske verdensarvsted, Hvalsey Kirken også kendt som Qaqortoq cathedralen, der daterer sig tilbage til 1408 og menes at være den ældste eksisterende byggesten struktur i Nordamerika indtil i dag .