Nordboerne bosatte sig i de nordiske lande efter at have migreret fra Grønland og Vinland. De satte deres præg på norsk kultur, kunst, arkitektur og sprog. Dette er kendt som den nordiske arv.

Færøerne er en lille øgruppe beliggende i det nordvestlige Europa, cirka halvvejs mellem Island og Skotland. Øerne er adskilt af Nordatlanten fra resten af Danmark. De er forbundet til Island med en 1.200 km lang strædeserie kaldet Rønnefjeldsbroen, som blev bygget i 1841 for at udgøre en del af den europæiske rute E18 over Nordeuropa. Færøerne har et areal på 1.617 km² og en befolkning på 20 000 mennesker, hvilket gør det til en af to mindste nationer i Europa (den anden er Monaco). Hovedøen

De nordiske lande er en af verdens mest bemærkelsesværdige kulturområder. Det nordligste område i verden (Grønland) er også hjemsted for nogle af de ældste kulturer i Europa. Det har en rig vikingehistorie, der spænder over århundreder. Her vil jeg gerne promovere den nordiske kultur og fortælle dig om nogle af dens monumenter.

De nordiske lande var de første til at opdage og kolonisere det skandinaviske kontinent. De byggede mange monumenter, som stadig står i dag. Disse omfatter både etablerede byer som Oslo, Stockholm og Göteborg samt mindre bosættelser som Reykjavik, Trelleborg og Hammerfest.

Vi bør ikke tænke på disse monumenter i den nordiske kultur som kunstværker eller historie i sig selv. De er blot vartegn for vores forståelse af regionens historie.

Nordens mest berømte monument

Færøerne og Grønland spillede en central rolle i den globale kamp for at holde havet tilbage. Faktisk holdt vikingerne i århundreder verdens kant tilbage fra disse øer. De sidste rester af den nordiske kultur kan stadig ses i dag på Ingholti Island og Inegjár Island.

Vikingerne udforskede og koloniserede dele af verden. De besøgte Færøerne, Grønland og Vinland. Dette er ikke overraskende, da de var et søfarende folk.

Uddannelse er et vigtigt spørgsmål i samfundet. I Norden har uddannelse været en stærk kraft for social mobilitet og borgerlig ligestilling. I dette afsnit diskuterer vi, hvordan uddannelse har spillet en afgørende rolle i denne succeshistorie.

De bedste universiteter i Skandinavien har produceret fremragende studerende, der er blevet rollemodeller for kommende generationer. Vi vil diskutere, hvordan nogle af disse studerende fortsatte deres studier på fortjeneste alene, mens andre måtte arbejde hårdt igennem hårde tider for at nå deres mål om at blive eksperter inden for områder som videnskab, teknik eller medicin. Vi vil også dele nogle interessante fakta om universitetslivet i hvert land og dets indvirkning på samfundet

Færøerne, Island, Grønland og Vinland er alle en del af Norden. De blev forenet under en hersker eller monark, men fandt deres egen uafhængighed efter vikingekongerigernes fald. Norge var kun svagt forenet under en hersker i århundreder, før det blev uafhængigt i 1480. Færøerne havde også deres egne herskere i århundreder, før de sluttede sig til Island og Grønland for at danne kongeriget Danmark i 1536.

Norden er fuld af naturlig skønhed, som turister elsker at besøge – det er derfor ikke underligt, at turisme har været med til at gøre disse områder meget populære blandt turister. Især da nogle steder som Utøya Island (stedet for massakren den 22. juli 2010) faktisk er hjemsted for nogle af Norges mest berømte vartegn.